Met de auto op vakantie: Nederlanders zijn er dol op. Maar elk land heeft eigen verkeersregels. Zo mag je in sommige landen geen slippers dragen achter het stuur. Of is het verboden om met een koptelefoon of oortjes te rijden. We hebben de meest opvallende regels in populaire Europese vakantielanden op een rijtje gezet. Zo ga je goed voorbereid op reis.
Het maken en (door)verkopen van producten brengt risico’s met zich mee. Je kunt aansprakelijk gesteld worden als een klant door het gebruik van jouw product schade oploopt. Eind 2024 zijn de regels strenger geworden. Hoe zit het nou met productaansprakelijkheid?
Een kras op je auto, een wijnvlek in je tapijt of een kapotte zonnebril: een ongelukje is gauw gebeurd. Gelukkig kun je vaak het schadebedrag bij je verzekeraar indienen om een vergoeding te krijgen. Maar is het verstandig om schades altijd te claimen? Of kun je kleine schades soms beter zelf betalen?
Veel mensen hebben in de wintermaanden last van vermoeidheid en somberheid. Het weer kun je niet veranderen, maar hoe je ermee omgaat wel. Lees daarom snel onze tips tegen een winterdip.
Met een Nederlandse zorgverzekering heb je wereldwijd recht op spoedeisende zorg. Maar dat betekent niet automatisch dat je alle kosten vergoed krijgt. Hoe zit het precies met de vergoeding voor spoedeisende zorg in het buitenland?
Nederlanders zitten te veel en te lang: ruim 9 uur per dag. En dat zorgt voor gezondheidsrisico’s, zoals meer kans op hart- en vaatziekten, kanker en diabetes. Het is dus belangrijk om elke dag voldoende te bewegen. Maar hoe doe je dat als je veel werkt? We geven tips om ook tijdens je werk actief te blijven.