Na het succes van de afgelopen jaren, sponsort ZEKUR opnieuw 3 zonnebrandpalen. Bij deze palen haal je gratis zonnebrandcrème via een dispenser. Ze staan dit jaar bij de strandopgang van Hoek van Holland, in kinderspeelpark deSwaan in Oudkarspel en op het Ermerstrand in Erm. 

 

Huidkanker is een groeiend probleem in Nederland. Jaarlijks horen 77.000 mensen dat zij huidkanker hebben. Dit aantal neemt waarschijnlijk toe tot 2040. Van alle kankergevallen, is 52% huidkanker. En daarom wil ZEKUR hier samen met Sundo wat aan doen. Sundo werkt samen met stichting Fight Cancer om het aantal gevallen van huidkanker in Nederland te verminderen door het plaatsen van gratis zonnebrandpalen en het geven van voorlichting.

 

Weren, kleren en smeren

De oplossing om huidkanker te voorkomen is namelijk heel simpel: weren, kleren en smeren. Blijf tussen 12:00 uur en 15:00 uur uit de zon, draag bedekkende kleding als je de zon in gaat en smeer je in met zonnebrandcrème. Het kan natuurlijk voorkomen dat je je vergeet in te smeren. Bij de zonnebrandpalen haal je daarom gratis zonnebrandcrème. Zo kan je toch genieten van een dagje strand of speeltuin.

 

Kinderen beschermen

Voor het eerst sponsoren we dit jaar een zonnebrandpaal die geplaatst wordt in een kinderspeelpark. Voor kinderen is het namelijk nog belangrijker dat ze goed beschermd worden tegen schadelijke uv-stralen. Hoe vaker je als kind bent verbrand, hoe groter de kans op huidkanker op latere leeftijd.

De zonnebrandpalen blijven staan tot eind september, wanneer de uv-kracht weer afneemt. Tot die tijd geldt dus: goed smeren!

 

1000004275.jpg